személyenként
7-8 dkg eper
1-2 cl cukorszirup
1-2 facsarásnyi lime-lé
tört jég
3 cl vodka
Továbbá:
koktélospohár
eperszem
lime karika
Az epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd a magoktól átszűrjük. Mivel további édesítőket nem tartalmaz, a szirup mennyiségét az eper édességétől tegyük függővé, de hagyjuk, hogy az eper íze érvényesüljön.
Shakerbe zúzott jeget teszünk, hozzáadjuk az eperpürét és a vodkát. Alaposan összerázzuk, majd az italt díszített koktélospohárba szűrjük.
Tipp: A nyár a hűsítő koktélok ideje, amihez érdemes cukorszirupot tartani otthon. A szirup a cukorral szemben kiválóan használható utólagos ízesítésnél is, ami hasznos lehet a citrusokkal, vagy friss gyümölcsökkel készülő italoknál. 1 rész víz és 1 rész cukor néhány perces intenzív forralásával megfelelő állagú szirupot kapunk, amit kihűtve, üvegbe töltve tároljunk a hűtőszekrényben.
Legelőször a gyümölcsöt kell elkészíteni, mert ahhoz mérjük a teát. Gyümölcscentrifugán átnyomni a gyümölcsöt (ha nincs, akkor turmix, majd sűrű szitán átszűrni, a rost nem kell,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg. 6 db narancsot zöldséghámozóval pucoljuk meg, a másik kettőnek csak a héját reszeljük le, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. A gyömbért és a fűszereket szórjuk az üveg aljára. Öntsük...
Elkészítési idő: 3-5 hét Nehézség: KönnyűMagas falú poharak aljába kanalazzuk a mézet, majd felöntjük a felforralt (majd kicsit hűlt), habosított tejjel. Kevés habot félreteszünk a végére. Óvatosan belecsurgatjuk a kávét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű