8 db narancs
2 db citrom
1 liter vodka
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
víz
2 rúd fahéj
1 rúd vanília
szegfűszeg
szegfűbors
1 szál rozmaring
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg. 6 db narancsot zöldséghámozóval pucoljuk meg, a másik kettőnek csak a héját reszeljük le, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet. A citromokkal tegyük ugyan ezt.
A héjakat, és a felkockázott gyümölcsöket, és a fűszereket tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, naponta felrázva.
Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig.
1, A bodzavirágokat lefelé fordítva folyó víz alatt óvatosan megmossuk és papírra tesszük száradni. 2,A citromokat nagyon alaposan megmossuk és felkarikázzuk. 3,A cukrot és a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixolás után tejszínhabbal és 1, friss szamócával díszíthetjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd 2-3 napig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű