menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsó Házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


http://faceportal.hu/igy-keszul-a-lecso-hazilag-tartositoszer-nelkul/

Elkészítés:


Egy finom lecsónál nincs is jobb a nyári hónapokban, de bizony célszerű télire is eltenni belőle néhány üveggel.

Most egy tartósítószer-mentes változatot teszünk közzé.



Hozzávalók:



0,5 rész vöröshagyma félbevágva, felszeletelve



1 rész paprika



2 rész paradicsom kockázva

pirospaprika ízlés szerint



Sertészsír (módjával, éppen csak amennyi tényleg szükséges!)



Befőzés folyamata:



1.A dunsztosüvegeket tepsire rakom, beteszem a sütőbe, a hőfokot minimumra állítom.



2.Zsírra teszem a hagymát, sózom

3.Rádobom a paprikát, most szórom meg pirospaprikával, majd alaposan összekeverem. Ezután közepesen édesítem

4. így teszem rá a paradicsomot. Kevergetem, hogy ne a végére égjen le, hiszen egy csöpp vizet sem rakok hozzá! Törekszem arra, hogy ne törjem össze az alkotókat! Amikor a paradicsomlevet ereszt, akkor megnyugodhatsz, hogy ez így már tényleg egy lecsó. És amikor megkóstolod, akkor rádöbbensz, hogy ilyen finom LECSÓT életedben nem ettél!



5.Félig főzöm az egészet azért, hogyha kedvem tartja, télen, amikor előveszem, rá tudjam dobni esetleg egy extra adag hagymára, és még akkor is élvezetes az állaga,nem paradicsomlé lesz belőle.



6.Sütőből kiveszem a dunsztosüvegeket, gázról leveszem a lecsót és azonnal szedem át az üvegekbe, ekkor picit sistereg a lecsóm, mivel fel vannak forrósodva az üvegek. Olvasztott zsírt locsolok picit a tetejére, rögtön lefedőzöm, dunsztba teszem.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://faceportal.hu/wp-content/themes/responz/themify/img.php?src=http://faceportal.hu/wp-content/uploads/2014/06/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s20.jpg&w=700&h=525&zc=1&q=100&a=c

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Matildiko
Meggybefőtt és egyebek - tartósítószer nélkül
Meggybefőtt és egyebek - tartósítószer nélkül

- a jól elmosott üvegek aljára 4-4 ek cukrot teszek, - erre a gyümölcsöt, időnként az üveget megrázogatni, hogy több férjen bele, - felöntöm hideg vízzel (a tetején 1 ujjnyi ma...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gelu Dóra
Házi baracklekvár(80%gytm)
Házi baracklekvár(80%gytm)

A barackokat alaposan megmossuk,felezzük,kimagozzuk.Egy nagy edényben a vízből az édesítővel szirupot készítünk oly módon,hogy addig forraljuk állandó kevergetés mellet,míg fehér h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dinnyehéj dulcsáca
Dinnyehéj dulcsáca

Leszűrtem, átmostam hideg vízben és kinyomkodtam. 1 kg főtt dinnyehéjhoz 1 kg cukrot kell számítsunk. Mivel nekem 80 dkg héjam volt, hát 80 dkg cukrot használtam. A cukrot szirup...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Fanni
Húsleves
Húsleves

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk