Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
250 g vaj
200 g porcukor
3 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
Túrótöltelék:
500 g túró
150 g porcukor
1 marék mazsola (én elhagytam)
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat.
A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Két részre osztjuk és az egyiket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Ha túl lágy a másik tésztát akkor betehetjük a hűtőbe kb. 10-15 percre, majd egy 30x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtjuk.
A túrót a porcukorral, robotgéppel jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük.
A tésztalapra simítjuk a tölteléket, és a fagyasztóból elővett tésztát nagylyukú sajtreszelőn (vagy a régi fém, nokedliszaggatón) ráreszeljük.
A sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral hintve tálaljuk.
Nem éppen egy különlegesség, de attól még nagyon finom és könnyen elkészíthető sütemény. Mi nagyon szeretjük, szerintem sokan ismeritek. Mikor a fényképeket feltöltöttem a gépre, akkor vettem észre, hogy a házi tojás azért megtette a hatását! :))
http://4.bp.blogspot.com/-4pCH30ivY7Q/U5sh0Pnyl-I/AAAAAAAAGEU/0iQf1hzmvD8/s1600/reszelt_turos_01.jpg
A pudingot (puding tasakján feltüntetett tejmennyiség felhasználásával) a liszttel a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük. A vajat elkeverjük 20 dkg kókusz reszelékkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A babapiskóták felét lekapcsolható oldalú sütőformába rakjuk, minél szorosabban és kanalazunk rá néhány evőkanál kávét. A mascarponét, a cukrot, a joghurtot és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. Habosra keverjük a margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a rummal, majd hozzáadjuk a diót, a felvert tojásfehérjét, a lisztet, a mazsolát és a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű