menu

Családireceptkönyv.hu

Mimóza szelet recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Lapokhoz:

50 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
3 db tojássárgája
1 cs sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só

Krémhez:

25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek liszt
1 db citrom leve és reszelt héja

Továbbá:

baracklekvár a lap kenéséhez

A sütéshez:

nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük.
A krémhez a lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük.
felfőzzük sűrű péppé,majd kihűtjük. A Rama margarint kihabosítjuk,majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet,rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral,rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.

Mimóza szelet recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás süti
Áfonyás süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Kavart túrós
Kavart túrós

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Gofri
Gofri

A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A többi hozzávalót egy tálban összekeverem és óvatosan a fehérjékhez keverem. Gofrisütőben megsütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Zabpelyhes palacsinta
Zabpelyhes palacsinta

A zabpelyhet keverjük össze egy csipet sóval, majd öntsük fel az éppen csak langyos tejjel. Ezután hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy a zabpehely teljesen magába szívja a tejet....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk