Lásd az elkészítésnél!
50 dkg liszt, 13 dkg cukor, 1 sütőpor, egy citrom haja, leve, 20 dkg vaj, 16 zsír, 1 tojás sárga, kevés tejföl. Gyenge tésztát gyúrunk, és 4 részre osztjuk.
2 lapot lekvárral megkenve sütjük, a másik 2 lapot is ugyanúgy. A két-két megsült lap közé tesszük a következő krémet: 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj és egy fél citrom haját, levét és egy tojás habját. Ezt elkészítve jól kikeverve rákenjük az egyik kisült tésztára. A másikat rátesszük, de csak ha a tészta kihűlt. A tetejét vaníliás porcukorral hintjük.
1.Hat tojássárgát a porcukorral és a vízzel kikeverünk, hozzáadjuk a liszt és sütőpor keverékét, majd a tojások fehérjét felverjük és beleforgatjuk a masszába. 2.Kikent tepsiben k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet a vajjal felforraljuk, állandó kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet és a csipet sót, addig főzzük, míg az edény oldaláról le nem válik. Levesszük a tűzről, egyenként be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1 órát legalább pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben). Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűElőkészítés Munkaidő: körülbelül 30 perc. Nyugalmi idő: kb 1 óra /. Nehézség: egyszerű / kalória p. O.: nincs megadva 100 ml tej hő langyos. Morzsolódik az élesztőt és keverj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű