Lásd az Elkészítés-nél!
20 dkg zsír, 2 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot habosra keverünk. Majd 80 dkg lisztet, 1 sütőport és 1 vaníliáscukrot adunk hozzá. És 2 dl tejjel összeállítjuk. Kis gombócokat formálunk belőle, világosra sütjük, melegen az alját kikaparjuk és a következő töltelékkel töltjük.
Töltelék:
15 dkg vaj, 1 dl rum, 20 dkg cukor, 8 dkg dió, 3 dkg kakaó, és a kikapart tésztával összekavarjuk. Ha nem elég puha, kevés tejet adunk hozzá. Kettőt összeragasztunk. Fél oldalát tojásfehérjével. Másik felét meggylével vagy rumaromával megkenjük, kristálycukorba forgatjuk. Bukszus zölddel díszítjük.
1. Összekeverjük az ecetet, az olajjal, szezámolajjal, barna cukorral, mustárral, citromlével, szójaszósszal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálba helyezve, letakarjuk fóliáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat és a fűszereket összekeverjük egy tálban. A narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és aprítógépben pépesre aprítjuk. A tojásokat az eritrittel és a kókuszzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, hozzáadjuk a sót. Egy nagy keverőtálban a tojásokat a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd folyamatos keverés közben a tejhez adjuk. Kis láng...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát finomra reszeljük, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát és az apróra vágott kandírozott narancsot, valamint belereszeljük a citrom héját, aztán megcsöpögtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű