kb. 25 darabhoz:
2 tojásfehérje
35 g kókuszreszelék
csipet só
1 ek. (barna) rizsliszt (12 g), ha ez nem áll rendelkezésre, 1 csapott ek. étkezési keményítő/pudingpor
60-100 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint (én 20 db édesítőtablettát tettem bele porítva, így nagyon édes lett)
ízlés szerint lehet ízesíteni rumaromával, vaníliával, vagy lehet bele keverni reszelt, vagy darabokra vágott magas kakaótartalmú étcsokoládét
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a habosítás vége felé hozzáadjuk az édesítőt is. Hozzáforgatjuk a kókuszreszelék és a rizsliszt keverékét, esetleg a további ízesítőanyagokat (A rizsliszt azért kell, hogy ne essen össze a kókuszcsók, ropogós legyen.) Szilikonos sütőpapírra egy teáskanállal halmokat készítünk, 150 fokon sütjük, a sütőajtót egy fakanál nyelével kitámasztjuk, hogy résnyire nyitva maradjon. Kb. 10-15 perc alatt készül el, amikor pirulni kezd, már jó.
Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk. Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRobotgéppel összekeverjük a tészta hozzávalóit, ami morzsás lesz és még nem áll össze, ekkor még kézzel összegyúrjuk 2-3 mozdulattal, majd 2 órára hűtőbe tesszük. 180 fokra előme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A lisztet hozzászitáljuk, a darált mákot beleszórjuk és óvatosan összeforgatjuk. Kivajazzuk és kilisztezzük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is az aszalt gyümölcsöt és a fehér csokoládét (ha táblás, nem pedig csokicsepp) apróra vágjuk. A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű