egy kisebb cukkini ( kb 30 dkg)
2 db nagy csiperke gomba ( 15-16 dkg)
1 db .korpás zsemle
1,5 dl tej
2 ek. zabpehely
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
egy csokor kapor és petrezselyemzöld
só,ízlés szerint bors
olaj a sütéshez( kb 2 x 4 evőkanálnyi)
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fokozatán. A zsemlét tejbe áztatjuk.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával,majd hozzáadjuk a tojásokat, a kinyomkodott zsemlét,beletesszük a zabpelyhet, ízesítjük apróra reszelt fokhagyma gerezddel,apróra vágott petrezselyem-kapor keverékkel,csipetnyi borssal.
Alaposan összedolgozzuk,majd nedves kézzel pogácsákat formázunk .
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat és közepes lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk,utána tálaljuk.
Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.
A felmelegített folyadékba beleengedem a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm. Beleteszem a vajat (lehet ízesített), a sajtot (ettől csak finomabb lesz) Tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejüket. Halványan sózzuk, majd fokhagymás olajjal kikenjünk. Kikenünk olajjal vagy vajjal egy tepsit vagy egy jénait, és abba belehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a lecsót fűszerpaprikával, félretesszük. A májat és a gombát felkockázzuk, majd külön-külön lepirítjuk. A gombára sót borsot teszünk, a májra borsot és bőven majorannát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű