15 evőkanál zabliszt
15 dkg méz
1 csomag sütőpor
Fél csomag szódabikarbóna ( kis tasak )
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Ízlés szerint fahéj, gyömbér és szegfűszeg
A zablisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk ki belőle. Tetejét megszórhatjuk durvára tört dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
1.Tészta: a 8 tojásfehérjét 8 ek. cukorral habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. 2.Krém: a 8 tojássárgát, a 4 ek cukrot, az 5 ek l...
Elkészítési idő: 50-60m Nehézség: KözepesA vizet a cukorral és mézzel felforraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a zseléfixel,hozzáadjuk a forró sziruphoz. Habzsákba töltve az ostyalapokra nyomjuk. Gőz felett felolvaszt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojást a cukrokkal és a lereszelt almával 5 perc alatt kikeverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd hozzáadjuk az almás masszához, és faka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 23 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt, majd kívülről csomagoljuk be alufóliával úgy, hogy ne tudjon a víz befolyni majd sütéskor. 2 A krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű