Leveshez
25 dkg füstölt-főtt tarja (vagy csak füstölt tarja)
20 dkg debreceni kolbász
15 dkg csípős kolbász
25 dkg kolozsvári szalonna
80 dkg fejtett bab
5 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
1 közepes db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 közepes db tv paprika
1 közepes db paradicsom
1 késhegynyi bors
1 késhegynyi köménymag
1 ek napraforgó olaj
2 l víz (kb.)
Nokedlihez
só ízlés szerint
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt (amennyit felvesz a tojás)
A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős kolbászt és a felszelt füstölt tarját. Az egészet összekeverjük, és jól átsütjük.
Beletesszük a babot, a karikára vágott zöldségeket, a felszelt paradicsomot és a paprikát, a fűszereket, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
A végén egy csipet sót és tojást annyi liszttel összekeverünk, amennyit felvesz, és kiskanállal nokedlit szaggatunk a levesbe.
Mivel így is elég sűrű, rántást nem igényel.
A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldséget a forró levesbe tesszük és felforraljuk. 2. Hozzáöntjük a tejet és 20 percig főzzük, míg a zöldség megpuhul. 3. Összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és ös...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. Kevergesd folyamatosan, amíg fel n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű