Csirkecomb
60 dkg csirke alsócomb ("dobverő")
csirke fűszersó ízlés szerint
1 késhegynyi dijoni mustár (combonként)
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek libazsír (elősütéshez)
Hagymás krumpli
6 közepes db burgonya (ízlés szerint lehet több is)
1 közepes db vöröshagyma
petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint (alternatív)
0.5 dl víz (kb)
Csirkecomb
A combokat leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk, és megkenjük a mustárral.
Felforrósítjuk a libazsírt. A combokat elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük.
Hagymás krumpli
Meghámozzuk a burgonyát, majd vékonyan felkarikázzuk. A megtisztított hagymát hosszában félbevágjuk, és szintén vékonyra karikázzuk.
Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát.
Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (és ízlés szerint majoránnával). Megsózzuk, borsozzuk.
Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, és a sütésből visszamaradt folyékony libazsírral megöntözzük.
Pici vizet (ca. 0.5 dl) öntünk alá, és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, és addig pároljuk így, amíg a burgonya meg nem puhul. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és az egészet ízlés szerintire pirítjuk.
sütési hőfok: 220°C
A húst szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bundához egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat. Beleöntjük a tejet és megsózzuk. Egy habverő s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk. A joghurtot, a lisztet, a fokhagymát, tojást, a sót és borsot kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell csíkokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Az olajat felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk. A burgonyát apróbb vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük,hozzáadjuk a petrezselyemzöldet,tojást, kb 2ek lisztet,2 ek kefirt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűse: A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Ezután hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű