Tészta:
7 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
12 dkg cukor
5 dkg holland kakaó
1 tk vanília aroma
1 csipet só
5 tojás
Töltelék:
10 dkg magozott meggy
5 dkg porcukor
20 dkg mascarpone
2 dl tejszín
10 dkg meggylekvár
1 tk vanília aroma
A tojásokat habosra verjük a cukorral.Közben hozzáadjuk a vaníliát. Lazán beleforgatjuk a sóval, kakaóval szódabikarbónával elkevert lisztet.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 190 °C-on 15 percig sütjük. A kész tésztát konyharuhára borítjuk, segítségével még melegen feltekerhetjük. Így hagyjuk kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és az aromával, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.
A kihült tésztát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, vékonyan a fél adag krémmel, megszórjuk a meggyel, és a maradék krémmel. Feltekerjük, és hűtőbe tesszük 2 órára.
A kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. -Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes