45 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojássárga
1 cs sütőpor
csipet só
2 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
25 dkg margarin
0,5 dl tej ( 1/2 deci )
TÖLTELÉKHEZ
-60 dkg túró
-15 dkg porcukor
-3 db tojás
-1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
-porcukor a szóráshoz
-A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba.
-Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot, és az átszitált kakaót. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
--A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd formázzuk gombóccá, és 1-2 órára tegyük be az egyiket a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni. ,a másikat a hűtőbe
--A túrót tegyük bele egy tálba és villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, , és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.
-A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
A keményre felvert tojáshabot ezután két részletben keverjük hozzá a túróhoz.
--Egy 32×22 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vegyük ki a hűtőből tésztagombócot, és egyenletesen osszuk el
Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd vegyük ki a fagyasztóból a másik tésztát, és reszeljük rá.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk jó langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet a puha vajjal, cukorral, rumaromával, kókuszreszelékkel, kakaóval összegyúrjuk és félretesszük-ne a hűtőbe. / Ha nem akar összeállni egy kis tejet adj hozzá-nekem nem k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA 6 db banánt kézzel összenyomkodjuk, majd annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy egy közepesen kemény masszát kapjunk. Ehhez adunk még kb. 3 evőkanálnyi kakaóport, 2 evőkanál fahéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGelatina se pune la inmuiat (eu o pun cu o seara inainte de a ma apuca) in jumatate cana lapte caldut. Ananasul se pune la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul (nu cum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű