30 dkg finomliszt
25 dkg vaj
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
28 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
A töltéshez bármilyen lekvár megfelelő,de ma kaptam a tippet,hogy nutellával is finom.
A lisztet vajjal, tojássárgájával, vaníliás cukorral összegyúrjuk.
Vékonyra nyújtjuk, pálinkás pohárral kiszaggatjuk.
A 3 tojásfehérjét 28 dkg porcukorral kikeverjük, és kis kanállal a tészta tetejére tesszük. Habzsákkal is lehet,de szerintem felesleges macera és eggyel több mosogatni való.
Forró sütőben gyenge tűzön kiszárítjuk (kb 15 perc).
Ha megsültek, lekvárral kettesével összeragasztjuk őket
Elkészítés: 1 kisebb cukkinit megpucolunk, nagy lukú reszelőn lereszelünk. 3 tojást habosra verünk fehéredésig, hozzáadjuk a cukkinihez, majd beleteszünk 4 evőkanál olvadt kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. A masszát merőkanállal szedd a forró gofr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat külön választjuk,a sárgájához hozzá keverjük a cukrot és jól elkeverjük.Beletenni a sütőporral elkevert lisztet és hozzáönteni az olajat és a tejet.Alaposan elkeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra melegítsük elő. A vajat -puha- és a porcukrot keverjük habosra. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze. A vanília rúd magját tegyük a vajas keverékhez, dolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz