1 dl méz
0,5 dl olívaolaj
20 dkg zabpehely
1 db narancs reszelt héja
0,5 kk. őrölt fahéj
6 dkg kókuszreszelék
5 dkg törökmogyoró
6 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt vörös áfonya
Tálaláshoz: joghurt
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy kis lábasban összemelegítjük a mézet és az olajat, úgy, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Összekeverjük a zabpehellyel, hogy a mézes olaj egyenletesen befedje, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a fahéjat. Egy sütőpapírral borított tepsire szórjuk, majd 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre pirul. Sütés közben néha átkeverjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor válik ropogóssá. Összekeverjük a pirított magokkal és a finomra aprított aszalt gyümölcsökkel. Fémdobozban tároljuk.
A krumplikat megmosom, majd hosszanti irányban hasábok-ra, „csónakokra” vágom, egy sütőlapra vagy tepsibe szórom, megsózom és borsozom, morzsolok rá egy nagy csipet oregánót, mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az édesköményt és a hagymát felszeleteljük. Az olajbogyót, ha szeretnénk, vágjuk apróra. Az egészet hajítsuk be egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat megpucolom, és nagyobb darabokba vágom (kb. 4-be vagy 6-ba). Sűtőpapíron beleteszem egy tepsibe (jénai is jó), megsózom, meglocsolom olívaolajjal (ez el is maradhat), és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű