20 dkg krémsajt
25 dkg túró
5 tojás
6 kávéskanál zéró cukor
4 evőkanál kókuszliszt
1 cs. sütőpor
1/2 kg cseresznye, kimagozva
A kimagozott cseresznyét tedd egy szitára, hagyd lecsöpögni.
A tojásokat - fehérjét és sárgáját együtt - verd olyan habosra, amilyenre csak tudod.
Keverd bele a krémsajtot, majd a túrót és az édesítőt, végül a lisztet és a sütőport.
A süteménytésztát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, majd oszd el a cseresznyét a felületén, kicsit bele is nyomkodhatod.
Mehet a tepsi a 170 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt készre sül.
Ha túlságosan pirulna a teteje, borítsd alufóliával
Megszórhatod mandulaforgáccsal
Pici fahéjtól még pikánsabb a cseresznye íze
Kipróbálhatod más gyümölcsökkel is
A hozzávalókat csomómentesre keverjük (lehet botmixerrel is). Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni. Tulajdonképpen ez a tészta olyan, mint a palacsintatészta, csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk, és gyúrjuk az összes tésztához v...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Turmixgépben keverjük össze a hozzávalókat. 2. Melegítsük elő a gofrisütőt, spricceljünk rá kevés olajat. 3. Tegyünk kellő mennyiségű tésztát a sütőre. 4. A gofrit addig sütj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű