1/2 kg friss vagy felengedett eper
4 tk. friss citrom leve
5 tojás fehérje (szétválasztva a fehérjéket 2-3-as adagra)
2 ek. porrá őrölt eritrit
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és helyezd a muffin formákat a konyhapultra.Egy botmixer segítségével készíts pürét az eperből, majd egy nagyobb tálban keverd össze 2 tojásfehérjével és az édesítővel. Kézi mixerrel keverd jól össze, amíg könnyűvé és habossá válik az állaga. A másik három tojásfehérjét verd fel egy külön tálban kemény habbá, addig keverd, amíg merev csúcsot nem alkot a keverék. A tojásfehérjés habot óvatosan keverd bele az epres habba, majd oszlasd el a muffinos pohárkákban.
Süsd 10-12 percig, amíg meg nem emelkedik szépen a teteje és pirított mályvacukorra nem emlékeztet.
A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A Ramát kikeverjük a cukorral és a tojással, majd a lisztet elvegyítjük a sütőporral. 2. lépés Az egészet összedolgozzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz8 dl vizet forralunk, beleöntjük a kikevert pudingot, majd 9 tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verünk, s a meleg pudinghoz keverjük, 2-3 percig főzzük együtt. --- Melegen töltjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát vaníliás tejben megforgatom, kapcsos tortaformába szorosan lerakom. A krémhez a gesztenyemasszát, a keksszel aromával, tejjel, cukorral összedolgozom, hogy kellő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű