menu

Családireceptkönyv.hu

Fitt túrós tekercs


Írta:

Elk. idő: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:
5 tojás
1 ek édesítő (én xilitet daráltam le)
3 ek natúr kakaópor
töltelékhez:
500 g túró
3 púpos ek natúr joghurt (100g)
édesítő ízlés szerint (4ek darált xilitet használtam)
2 marék meggy vagy más bogyós gyümölcs

Elkészítés:


1. tészta:
– a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Egy nagyobb méretű sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük. 10 percig 200 fokon megsütjük. Sütést követően megvárjuk míg langyosra hűl.
TIPP: mikor a langyos tésztáról már lehúzható a sütőpapír, feltekerjük még töltelék nélkül, hogy utána véletlenül se törjön meg a tésztánk. Én megfordítottam a tésztát, hogy a szebbik fele (vagyis a teteje) kerüljön kívülre.

2. Krém:
– a túrót a natúr joghurttal és az édesítővel villa segítségével összetörjük.
Ezután a töltelékkel megkenjük a tésztát, megszórjuk gyümölccsel, majd óvatosan feltekerjük. Alufóliába csavarjuk és hűtőben dermesztjük 1-2 órát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Habos krémes piskóta
Habos krémes piskóta

A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Kardinális tepsiben
Kardinális tepsiben

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a pergelt diót, és kisebb adagokban a lisztet is. A masszát osszuk két részre. Tegyük egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós kis málna tortácska
Kakaós kis málna tortácska

Kakaós piskótàt kiszaggattam. A felső lapot csokiba màrtottam. Krém: 25 dkg mascapònét cukorral-izlés szerint-kikavartam hozzàadtam fél liter felvert tejszínt a a màlnavelőt. - a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marlenka (diós-karamellás krémmel)
Marlenka (diós-karamellás krémmel)

♥ TÉSZTA: A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A liszteket egy nagy tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a szalalkálit, a csipetnyi sót és a cukrot. A tejhez adjuk a mézet, beleütjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk