12 dkg brokkoli
1 nagy tojás
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál cheddar sajt, reszelve (trappista is jó)
3 evőkanál szénhidrát-csökkentett zsemle morzsa (pl. Mester Morzsa)
1 cs. petrezselyem, finomra vágva
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
A rózsákra szedett brokkolit tedd lobogó forró vízbe, egy percig főzd, majd hideg vízzel öblítsd le, hagyd lecsöpögni. A megszikkadt brokkolit zöldségaprítóban morzsalékosítsd, majd egy nagyobb edényben dolgozd össze a tojással, a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt cheddar sajttal, a zsemlemorzsával, a sóval, a borssal és a petrezselyemmel. Az így kapott masszát legalább egy órára tedd a hűtőbe. Ha már eléggé megkötött a massza, sodorj 2-3 cm vastag hengereket belőle. Ezeket pedig vágd egyforma hosszúságú darabokra. A rudacskákat sorakoztasd kiolajozott tepsire. Mehet a 170 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 20-25 perc alatt ropogósra sülnek a sajtos brokkolifalatkák. Akkor jó, ha a tetejük már aranybarna.Frissen, melegen kínálhatod is! Kívül ropogós, belül a belseje lágy a benne lévő sok sajt miatt, szinte elomlik a szádban! Ketchuppal, majonézzel, vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal imádni fogja a család minden tagja!
Készült egy videó is A túrógombóc elkészítése: 2 literes tálba ütjük a tojásokat, az áttört túrót, a rizsdarát, a burgonyapelyhet, az 1 g sót és alaposan összekeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítottam és a magas falú serpenyőmben üvegesre pároltam. A tűzről lehúzva meghintettem egy pici pirospaprikával, majd visszaemeltem a gázra és belekevertem a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes