menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 személyre:
0,5 kg sovány darált sertéscomb
4-5 evőkanál A rizs
1 egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma
1 mokkáskanál só
1 fél mokkáskanál bors
2-3 db TV paprika kicsumázva
1,5 liter sűrű paradicsomlé
kevés cukor
ízlés szerint fahéj
olaj a vöröshagyma dinszteléshez és a rántáshoz

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucolva apróra vágom és kevés olajban(félig ellepje a hagymát)megdinsztelem.
A darált húst,az egész tojást, az előfőzött rizst,sót,borsot,dinsztelt hagymát az olajjal, jól összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.2-3 db kicsumázott,megmosott TV paprikát is megtöltök a húspéppel,hogy jobb ízű legyen a szósz is.
Kevés olajon két evőkanál liszttel világos rántást készítek,majd a paradicsomlével felengedem.Kevés cukorral ízlés szerint édesítem és pici fahéjat szórok bele.Forrásig kevergetem.
Ha felforrt beleteszem a húsgombócokat és kb. 45 percig fedő alatt,kis lángon ,(hogy bugyogjon) főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Össze szoktam a hagymát az olajjal turmixolni és úgy rakom bele a darált husos masszába,így nem lesznek benne nagy hagymadarabok.

Házi paradicsomlé híján,sűrített paradicsommal is dolgozhatunk.Egy
nagy konzerves sűrített paradicsomot vagy kis üveges sűrített paradicsomot felhigitjuk vízzel 1 literre és a rántást ezzel eresztjük fel.Tovább u.a.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Mics (mititej) muzsdélyos káposztasalátával
Mics (mititej) muzsdélyos káposztasalátával

Hús: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfű levéllel, szódabikarbónával jól összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával
Gombás-sajtos tepsis hús újhagymával

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpir...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Oldalas - Sült oldalas
Oldalas - Sült oldalas

1. A legjobb sült hús agyagedényben készül, puha, ugyanakkor pirosra sült, átjárják az ízek. 2. Érdemes befűszerezni egy nappal előbb, só, bors, valamilyen fűszerkeverék, most...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
SERTÉSTARJA SAVANYÚ KÁPOSZTA ÁGYON
SERTÉSTARJA SAVANYÚ KÁPOSZTA ÁGYON

A sörhöz keverem a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezem a tarjaszeleteket és hűtőbe teszem pácolódni. Legjobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk