1 kg túró
0,5 l tej
8 ek. kanál búzadara
fél bögre búzadara
2 csomag vaníliás cukor,
1 megmosott citrom reszelt héja
zsemlemorzsa
kevés olaj a pirításhoz
Főzzünk jó kemény tejbegrízt, hagyjuk kihűlni.A túrót összekeverjük A cukorral és hozzáadjuk a tejbegrízhez. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot majd gombócokat formálunk a masszából.l
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és bele hempergetjük a gombócokat!
Mind megesszük !!!!!
Egy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéred...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Gyoza készítési módja: kb 40 db batyutésztára elegendő 250 g finomlisztet önts egy keverőtálba, 1 csipetnyi sóval. Önts hozzá apránként 1 dl forró vizet, kevergetve, amíg a lis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztből, tojássárgából, csipetnyi sóból és a vízből rugalmas tésztát gyúrok, majd letakarva kb. 15 percig pihentetem. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A kinyújto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük, jól áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam). Megszórjuk a sóval, elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a réteslisztet. Ezután elmorzsoljuk benne a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű