3 dkg élesztő,
fél liter tej,
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál só
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba téve, hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben 1 órát állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval rudakat vágu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát a hozzávalókkal,folpakkba csomagolom 1-2 órát hűtőben pihentetem. A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtom és egyszer hajtogatom. Kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtom,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tejből elveszünk 1,5 dl-t és a kristálycukorral együtt meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, a liszttel, a sóval, a tejporra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű