menu

Családireceptkönyv.hu

Pitypang méz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 összmarék virág, (ez a két markunk összetéve), 1 liter víz, fél citrom, 1 kg cukor

Elkészítés:


A virágokat leszedjük, ezzel kezdjük, arra azért figyeljünk, hogy ne út mellől szedjük. Meg lehet mosni van ahol azt írják, én nem tettem, mert hogy van ahol kifejezetten nem ajánlják, mert aki megmossa, lemossa róla a virágport is. Tehát én nem mostam meg meghagytuk a virágport rajtuk. Leszedés után essünk is neki, mert a virágok 1,5-2 óra elteltével becsukódnak. Ezzel nincs gond, ha levágjuk a zöld részt. Ugyanis van ahol azt írja vágjuk le, én készítettem így is, hogy levágtam és úgyis, hogy nem tettem. Az eredmény ugyanaz, nagyon finom és semmi keserű íz. A keserű az a szárában van neki, na nálunk az nem került bele, a virágokat a fej alatt tépkedtük le.
Szóval a virágokat a vízzel egy edénybe tesszük és kis lángon egészen amíg elkezd bugyogni főzzük. Ne forraljuk! Majd levesszük a tűzről és lefedve reggelig pihenni hagyjuk.Az első adagnál így tettem, a másodiknál nem pihentettem hanem azonnal folytattam, az eredmény szemre és ízre ugyanaz lett.
Szóval ha pihent vagy nem a következő a folyamat. A főzetet leszűrjük sűrű szitán, én egy textil pelenkán tettem, és a virágokból is jól kinyomkodjuk a levet. Hozzáadjuk a cukrot, a karikára vágott citromot,és ezt így főzzük.Szépen lassan kis lángon, nem forralva,sürüre főzzük,ha úgy gondoljuk már jó lesz akkor üvegekbe töltjük, és dunsztba (takaróba téve) hagyjuk kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Különleges, egyedi íz jellemzi a rozmaringos körtele
Különleges, egyedi íz jellemzi a rozmaringos körtele

A körtelekvár tartósítószer-mentesen készül, ezért különösen fontos, hogy a befőttesüvegek nagyon tiszták legyenek és a befőzéshez felhasznált gyümölcs is teljesen egészséges legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Menta lekvár:
Menta lekvár:

A mentát megmossuk, leitatjuk a fölösleges vizet róla és apróra vágjuk. A citromot héjával együtt szintén apróra daraboljuk. Az így kapott mentát és citromot egy edénybe főni tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Eperlekvár plusz
Eperlekvár plusz

Az eperlekvár különleges fűszerekkel még finomabb lesz. Ha a hamarosan illatozó bodzavirággal szeretnénk egybefőzni, akkor egy fazéknyi eperhez adjunk 5-8 virágtányérnyi bodzát. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rózsaszirom lekvár
Rózsaszirom lekvár

Szedjünk legalább 40-50 kinyílott vörös, de még inkább bordó színű rózsát. A rózsaszirmokat szedjük le, és nézzük át, ne kerüljön bele semmi oda nem illő dolog. Ezután következik a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk