menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás-fagyi torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 cm-es tortaformához:
10 dkg porcukor
2 db tojás
10 dkg liszt
5 dkg darált dió
1/2 cs sütőpor Krém hozzávalói:
2,5 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
25 dkg Vénusz margarin
15-20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 dl Hulala (v. habtejszín)
2-3 dkg csokoládé

Elkészítés:


A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót.
Végül szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. (v. kenjük ki a formát zsírral, és szórjuk meg liszttel)
Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. (tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig úgy sütöttem mint a piskótát)
Ezután vegyük ki a sütőből, és pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. (addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük közepesen kemény habbá.
A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét.
Az elkészült tortát legalább egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt jó éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokimáz cukrásztól
Csokimáz cukrásztól

A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokitorta
Csokitorta

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és óvatosan elkeverjük. Tortaformába öntjük a tésztát, és 180 C fokon kb. fél órát sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MARCIPÁNOS CSOKI TORTA
MARCIPÁNOS CSOKI TORTA

Megsütjük a piskótát a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk fel. A mascarponet habosra keverjük a porcukorral, kétfelé vesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládé...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsófi
Gyermekek kedvence
Gyermekek kedvence

A tortalapot három lapba vágjuk. A csokoládét forgácsokra aprítjuk. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a tejfölt meg a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk