1 bögre = 250 ml
4 db tojás
2 bögre tej
1 bögre víz
20 dkg cukor
2 ek margarin
2 bögre rizs
1/2 citrom megmosott reszelt héja
1 vaníliás cukor
1 csipet só
A tálaláshoz:
Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret)
A tepsi kenéséhez:
1 csapott evőkanál vaj
A szóráshoz:
1 tk zsemlemorzsa
A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne.
A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat és a sóval keményre vert tojáshabot.
Vajjal kent, zsemlemorzsával megszórt 20 ×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve, vitamindús házi szilvalekvárral fogyaszthatjuk.
Tipp:
Én csokoládé pudingot főztem hozzá, fél liter tejben 1 puding és ízlés szerint tettem hozzá a cukrot.
A tésztához való anyagokból közepesen kemény kelt tésztát készítünk. Addig verjük, amíg a táltól elválik. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk 1cm vastagra, kakaókrémmel megkenjük, felcsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2ó 10 p Nehézség: KözepesA hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk. Nálam egy nagyon jól kezelhető tészta keletkezett, így nem pihentettem. Ha valaki lágyabbnak érezné, akkor tegye 15 percre hűtőszekrénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste a kovászhoz a lisztet egy kelesztő tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos vizet, az olajat és jól összekavarjuk a masszát. (Nekem elég lágy volt, fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű