menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés rizsfelfújt


Írta:

Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre = 250 ml
4 db tojás
2 bögre tej
1 bögre víz
20 dkg cukor
2 ek margarin
2 bögre rizs
1/2 citrom megmosott reszelt héja
1 vaníliás cukor
1 csipet só
A tálaláshoz:
Szilvalekvár (vagy -ki mit szeret)
A tepsi kenéséhez:
1 csapott evőkanál vaj
A szóráshoz:
1 tk zsemlemorzsa

Elkészítés:


A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne.

A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat és a sóval keményre vert tojáshabot.

Vajjal kent, zsemlemorzsával megszórt 20 ×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

Porcukorral meghintve, vitamindús házi szilvalekvárral fogyaszthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:

Én csokoládé pudingot főztem hozzá, fél liter tejben 1 puding és ízlés szerint tettem hozzá a cukrot.

Bögrés rizsfelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

A tésztához való anyagokból közepesen kemény kelt tésztát készítünk. Addig verjük, amíg a táltól elválik. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk 1cm vastagra, kakaókrémmel megkenjük, felcsa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő: 2ó 10 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krilla
Paszternákos pogácsa
Paszternákos pogácsa

A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk. Nálam egy nagyon jól kezelhető tészta keletkezett, így nem pihentettem. Ha valaki lágyabbnak érezné, akkor tegye 15 percre hűtőszekrénybe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Békebeli kifli
Békebeli kifli

Este a kovászhoz a lisztet egy kelesztő tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos vizet, az olajat és jól összekavarjuk a masszát. (Nekem elég lágy volt, fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk