3 tojás,
100 gramm natúr krémtúró,
egy fél teáskanál sütőpor,
egy késhegynyi só,
sütőpapír.
Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehérjéből készített habot.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, öntsük bele a masszát. A tetejére szórhatunk különböző magokat is. Tegyük kissé előmelegített sütőbe, és süssük 150 fokon kb. 25 percen keresztül.
Nem lesz olyan túlságosan nagy kenyér belőle, de mivel hamar elkészül, minden nap frisset süthetünk. Nagyon egészséges, és a diétás étrendbe is nyugodtan beilleszthető!
Forrás: twice.hu
A hozzávalókat – a kakaópor kivételével – összekeverjük, majd jól kidagasztjuk. A tésztát 2 részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és kevés tejet, hogy olyan állagú l...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadunk 3 dkg olvasztott vajat. Villával alaposas összedolgozzuk, hogy homogén legyen. Lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes