A rétegezéshez
2 db zsemle
1 kis fej vöröshagyma
70 g kolbász (füstölt)
1 db TV paprika
1 db paradicsom
50 g bacon - füstölt
A forgatáshoz
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 evőkanál 1,5%-os tej
1 csipet adalékmentes só
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A végeredmény egy nagyon finom, laktató étel lesz. Tehetünk bele bármilyen felvágottat, sajtszeletet, szalámit. Készíthetjük zsemléből, de akár kifliből vagy bagettből is nagyon finom. Az a lényeg, hogy picit szikkadt legyen. Én most maradék tönköly zsemléből készítettem, amit pár nappal előtte sütöttem.
A májat nagyobb darabokra vágjuk (általá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és mustárral ízesítve puhára főzzük kb 20-25 perc. Ezután az olajból, a lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zsíron üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráteszem a hosszúkás csíkokra vágott zúzát és a felszeletelt gombát (ha szegfűgomba, akkor egészben). Megpárolom, hozzáadom a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű