menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzás eper lekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg eper kb.
4 dl bodza szirup
35 dkg cukor
1 csomag 3:1 dzsemfix
citromsav
vaniliás cukor 1 cs

Elkészítés:


Előkészítjük az üvegeket: forró vízzel átmossuk őket és hagyjuk megszáradni.
Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk, ha szükséges feldaraboljuk és aprítógépben felaprítjuk (nem kell túl pépesre)
3. az epret egy nagy lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, bodza szirupot, dzsem fixet
4. ha forr, hagyjuk még 1-2 percig és kész
5. fejtetőre állítjuk, dunszt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bodzalekvár
Bodzalekvár

Az érett, fekete bodzaszemeket egy villa segítségével húzd le a szárról, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje őket. A víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedd le, és dobd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tök télire
Tök télire

A gyalult tököt besózzuk és 1-2órán át állni hagyjuk. Ezután jól kicsavarjuk, tetejére finomra vágott kaprot teszünk. Öntsük fel gyenge ecetes vízzel, tegyünk minden üvegre szalici...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Eper lekvár
Eper lekvár

A megtisztított epret összetöröm és elkezdjük főzni. Amikor már elfőtte a habját belerakjuk a cukrot és egy késhegynyi szalicilt. 1 dl citromlevet elkeverünk 1 zacskó zselével, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar 100% gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül
100% gyümölcsbefőtt, cukor és tartósítószer nélkül

Mosd meg a gyümölcsöt, darabold, ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk