1,2 kg eper kb.
4 dl bodza szirup
35 dkg cukor
1 csomag 3:1 dzsemfix
citromsav
vaniliás cukor 1 cs
Előkészítjük az üvegeket: forró vízzel átmossuk őket és hagyjuk megszáradni.
Az epret alaposan megmossuk, kicsumázzuk, ha szükséges feldaraboljuk és aprítógépben felaprítjuk (nem kell túl pépesre)
3. az epret egy nagy lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, bodza szirupot, dzsem fixet
4. ha forr, hagyjuk még 1-2 percig és kész
5. fejtetőre állítjuk, dunszt
Az érett, fekete bodzaszemeket egy villa segítségével húzd le a szárról, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje őket. A víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedd le, és dobd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyalult tököt besózzuk és 1-2órán át állni hagyjuk. Ezután jól kicsavarjuk, tetejére finomra vágott kaprot teszünk. Öntsük fel gyenge ecetes vízzel, tegyünk minden üvegre szalici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított epret összetöröm és elkezdjük főzni. Amikor már elfőtte a habját belerakjuk a cukrot és egy késhegynyi szalicilt. 1 dl citromlevet elkeverünk 1 zacskó zselével, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMosd meg a gyümölcsöt, darabold, ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes