menu

Családireceptkönyv.hu

Poharas madártej (bernáth józsef)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ne forrald a madártej sárgakrémjét, csak folyamatosan kevergetve melegítsd!
Ha elérte a kívánt állagot, rögtön öntsd át másik edénybe!
A legjobb megoldás a hűtésre, ha egy nagyobb tálba jeges vizet teszel, és abba rakod bele a másik edényben pihenő krémet.
Készítsd el a fehér felhőcskéket a mikróban. Állítsd a mikrót a legnagyobb fokozatra és 20-25 másodperc alatt elkészült a kívánt állagú édesség. Ahogy a duplájára nőttek a felhőcskék, nyisd ki a mikró ajtaját, nehogy rágós, gumivá változzanak!
Hozzávalók:

7 dl tej
5 dl tejszín
6 tojás
140 g cukor
1 mk. keményítő
1 vaníliarúd
1 csipet só
2 narancs
2 lime
10 g instant kávé
néhány levél citromverbéna vagy menta

Elkészítés:


A tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet.
A cukorból 90 g-ot kikeverünk a tojások sárgájával, a keményítővel, a kikapart vaníliamagokkal és egy csipet sóval. Hozzáöntünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, majd visszaadjuk a többihez. Közepes lángon, folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni kezd, akkor a jeges vízben hűlő edényünkbe öntjük. Ne kaparjuk ki az aljára lesült részeket, mert attól lesz rántottaízű a krém.
2 tojásfehérjét (a másik négyet ennél a receptnél nem használjuk) az 50 g cukorral kemény habbá verjük, majd egy tányérra nyomjuk habzsákból. Ha nincs habzsákunk, kanalazhatjuk is. Arra figyeljünk, hogy bőven legyen köztük hely, mert a duplájára nő a hab. Mikró legmagasabb fokozatán 25-30 másodpercig „főzzük”. Ha már nem nőnek tovább, akkor érdemes kivenni őket, hogy ne essenek össze.
Tálaláskor a madártej hideg sárga krémjét beleöntjük a poharakba, rátesszük a „felhőket”, majd tetszőlegesen lime- vagy narancshéjat reszelünk rájuk, vagy megszórjuk az instant kávéval. Verbéna- vagy mentalevelekkel díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ne forrald a madártej sárga krémjét, csak folyamatosan kevergetve melegítsd!
Ha elérte a kívánt állagot, rögtön öntsd át másik edénybe!
A legjobb megoldás a hűtésre, ha egy nagyobb tálba jeges vizet teszel, és abba rakod bele a másik edényben pihenő krémet.
Készítsd el a fehér felhőcskéket a mikróban. Állítsd a mikrót a legnagyobb fokozatra és 20-25 másodperc alatt elkészült a kívánt állagú édesség. Ahogy a duplájára nőttek a felhőcskék, nyisd ki a mikró ajtaját, nehogy rágós, gumivá változzanak!

Poharas madártej (bernáth józsef)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonyás krumpli leves
Tarhonyás krumpli leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Epres barackleves (Zóna)
Epres barackleves (Zóna)

Kockázd fel a barackot és tedd félre. A barackkonzervek levét forrald fel a vízzel és tejföllel kikevert pudingporral sűrítsd. Ha kell turmixold simára. Add hozzá a fél citrom lev...

Elkészítési idő: 15
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós tejszínes epres őzgerinc
Túrós tejszínes epres őzgerinc

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót. Majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük. Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg meggyleves Dorka konyhájából
Hideg meggyleves Dorka konyhájából

A meggyet kimagozzuk, majd jó alaposan átmossuk hideg vízben. Ha ezzel megvagyunk, akkor feltesszük a meggyet a cukrokkal, és jó 5 percig pároljuk. Párolás után ráöntünk 1,5 l vi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk