Kb.: 100 g nyers köles
2 db közepes főtt krumpli
2 evőkanál sárga borsó liszt
teljes kiörlésű panír morzsa
2 evőkanál olíva olaj
1/2 kávéskanál só
2 cikk fokhagyma
1 hagyma
1 evőkanál bio margarin
örölt fekete bors
A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük.
Az apróra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk a pirospaprikával kevés sóval és összekevrjük a kölessel.
Krumpli nyomon bele nyomjuk a főtt krumplit, bele tesszük a sárga borsó lisztet, margarint , préselt fokhagymát, borsózzuk. Össze dolgozzuk a hozzávalókat és egyenként vizes kézzel fasírtokat formázunk.
Meghempergetjük őket a panír morzsában és kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük.
Egy nagyobb edénybe rakj fel vizet forrni, majd a száraz alapanyagokat keverd össze először egymással, majd a 3 dl vízzel. Ez a massza összeáll, leválik az edény faláról, és utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt lereszeljük, 7 percre mikróba tesszük. Tiszta konyharuhán átnyomjuk a levét. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Egy tepsit zsírpapírral kibélelünk, nagyon vékonyan kikenjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott paprikát,paradicsomot (hámozva), majd a kockára vágott cukkinit. Puhára pároljuk, sózzuk,vegetázzuk. A rizst olajon megpirít...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű