Hozzávalók 2 dl-es pohárral mérve, 25 x 35 cm-es tepsihez
1 pohár natúr joghurt vagy tejföl
3 pohár liszt
1 pohár cukor
1/2 pohár olaj
4 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
1/2 kg megtisztított gyümölcs
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a joghurtot vagy tejfölt, az olajat, végül a sütőporral egybeszitált lisztet. (A tésztát nem szabad sokáig keverni, csak éppen addig, amíg össze nem áll, különben nem lesz puha, levegős a kész sütemény.)
Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a gyümölcsöt, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!)
A lisztet, a tojás sárgáját, a 15 dkg margarint, vagy zsírt a kristálycukorral és a fél cs sütőporral szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a pohár tejfölt és kevés langyos tejet,(kicsit cukr...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDW cukrot a vajjal a 2 egész tojással a citrom levével és a reszelt héjával, pici sóval habosra keverjük.Hozzáadjuk a lisztkeveréket amit a sütőporral elkevertünk és így is habos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű