- 2 db tojás
- 150 g vaj
- 37 g 1:4 édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 kanál tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 6 db alma
- fahéj
- ½ citrom leve
- édesítő
- 2 kanál rizsdara vagy búzadara
A karamellás szósz hozzávalói:
- 50 ml cukormentes tejszín
- 6 db cukormentes tejkaramella
- kenéshez 1 db tojás
◾️A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát.
◾️Osszuk két részre és tegyük be a hűtőbe.
◾️Az almát reszeljük le, édesítsük, szórjuk meg fahéjjal és a citromlével.
◾️A karamellát olvasszuk fel a tejszínben és ezt is dolgozzuk bele az almás masszába.
◾️Végül a rizs vagy búzadarát is.
◾️Nyújtsuk ki az egyik adag tésztát téglalapformává és tegyük egy sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott,lisztezett tepsire.
◾️Villával szurkáljuk meg és tegyük 180 fokon előmelegített sütőbe 10 percre.
◾️Vegyük ki és az almát szépen oszlassuk el rajta.
◾️Tegyük a tetejére a másik kinyújtott lapot.
◾️Szurkáljuk meg ismét és kenjük le tojással.
◾️Süssük kb.30 percig 😊.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Nagymamám dióval készítette, Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 3-4 mm "vastagra" nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a közepére tesszük a lekvárt. Kétféle lekvárral...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, vaníliával, cukorral, tejjel, végül a szódabikarbónás rizsliszttel. Minden egyes sütés előtt pici olajjal kenjük...
Elkészítési idő: 2 perc + sütés Nehézség: NehézKikészítjük a hozzávalókat, kimérjük a lisztet, külön a porcukrot, a vajat is kimérjük és megolvasztjuk. Feldaraboljuk az aszalt gyümölcsöket, magvakat, lereszeljük a narancs- vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű