menu

Családireceptkönyv.hu

Banacsinta/Banánpalacsinta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 érett banán
- 2 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 10 g zero vanillin cukor
- 300 ml tej
- csipet só
- 12 g sütőpor
- 220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

Elkészítés:


◾️A banánokat villával összetörjük.
◾️Hozzáadjuk a tojásokat, a vanillin cukrot és az édesítőt és összekeverjük.
◾️Hozzáadjuk a tejet és a sót.
◾️A sütőport a liszthez adjuk, a tojásos masszába szitáljuk és kikeverjük.
◾️Egy serpenyőt olajjal kikenünk (én minden 2. darab után olajoztam picit) és felforrósítunk majd egy kisebb merőkanál segítségével adagolva kisütjük őket alacsony lángon (én a 9 fokozatos főzőlapon 3-on sütöttem).
◾️Ebből a mennyiségből kb. 20 db palacsinta készíthető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mogyorókrémmel (diéta esetén cukormentes), juharsziruppal (csak, ha fogyaszthatsz cukrot), tejszínhabbal a legfinomabb.


Banacsinta/Banánpalacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Békebeli ropogós kifli
Békebeli ropogós kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélye...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sült zabkása - diétás
Sült zabkása - diétás

A banánt villával szétnyomjuk, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, a zabpelyhet, fehérjeport, fahéjat. Alaposan eldolgozzuk, sütőpapírral kibélelt püspökkenyér formába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Sós zabkása sajttal és tojással
Sós zabkása sajttal és tojással

A zabpelyhet egy kisebb lábasba öntjük, és tűzre téve, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és a tejjel, hozzáadjuk a szójaszószt és kevés őrölt csilit, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Eddig rosszul készítetted a rántottát marieclaire.hu
Eddig rosszul készítetted a rántottát marieclaire.hu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk