- 3 tojás
- 100 ml meleg (de nem forró!) presszó kávé
- 50 g olvasztott vaj
- 170 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 25 g holland kakaópor
- 45 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 100 g tejföl
- 60 g cukormentes étcsokoládé (min. 70%-os)
- 140 g magozott meggy
◾️Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
◾️A sütőt előmelegítjük légkeveréses módban 175 °C-ra.
◾️A tojást enyhén felverjük, hozzáöntjük a kávét, belekeverjük a vajat is.
◾️A lisztet elvegyítjük a kakaóval, az édesítővel, a sóval és a sütőporral.
◾️Hozzáadjuk a tojásos keveréket és spatulával összedolgozzuk a tésztát.
◾️A tejföllel lazítjuk, és pár mozdulattal beleforgatjuk az apróra vágott csokoládét.
◾️Az előkészített formába simítjuk a tésztát, megszórjuk a meggyel.
◾️Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni. Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot. A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a rizst a vaníliacukrot és a cukrot tejberizsnek megfőzni. 6 tojássárgáját 5 evőkanál cukorral kikavarni, egy kis citromhajat belereszelni., majd a kihűlt tejberizst beleke...
Elkészítési idő: ??? Nehézség: Közepesmint fenn
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a habfixet, és félretesszük. A vaníliapudingot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citrom héját, levét, és az egészet a t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű