menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej vagy kókusztej
4 db M-es tojás
30+30 g stevia eritrit keverék
20 g vaníliás eritrit
1 csipet himalája só

Elkészítés:


A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni.
Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot.
A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük.
A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük.
Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák.
Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.)
Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni.
Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet.
Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást).
A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bounty szelet
Bounty szelet

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Mákosguba
Mákosguba

A kiflit felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral, mézzel, vaníliával. Ezzel leforrázzuk a kiflit, majd rátesszük a vajat, végül pedig megszórjuk a mákkal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
Kókuszrúd
Kókuszrúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Somlói galuska
Somlói galuska

Először elkészítjük a krémet és az önteteket. Puncs szirup: A 3 dl vízbe forrásig melegítjük a cukrot, a citrom és narancshéját a mazsolát. Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a rumot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk