- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre dió
- háromnegyed bögre cukor vagy édesítő
- háromnegyed bögre tej
- negyed bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
◾️A tojásokat üssük egy tálba, keverjúk habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat.
◾️A diót daráljuk le, vagy vágjuk kisebb darabokra, mixeljük össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral.
◾️ Keverjük össze a lisztes és a tojásos keveréket.
◾️Egyengessük a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170°-ra előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 25-30 perc alatt.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és liszttel meghintjük. A kinyújtott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: A tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTegyük az élesztőt a tejbe egy nagy, előmelegített edényben, és hagyjuk állni, amíg feloldódik (10 perc). Szitáljunk hozzá 115 g lisztet, keverjük el, fedjük le (ne teljesen). Mele...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA vajat a porcukorral és kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet, végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát, és 5 cm-es rud...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: Könnyű