menu

Családireceptkönyv.hu

Néró sütemény


Írta:

Elk. idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
30 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
26 dkg finomliszt
1,5 dkg kakaópor
A töltéshez:
20 dkg lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1-2 teáskanál kókuszreszelék

Elkészítés:


A vajat a porcukorral és kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet, végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát, és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire. 160 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Azonnal puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz.

A kihűlt rudacskákat kettesével összeragasztjuk lekvárral (én meggy- és szilvalekvárral töltöttem).

Olvasztott csokiba mártottam, kókuszreszelékkel megszórtam

Néró sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Panna cotta
Panna cotta

A tejszint a csokit a cukrot addig forraljuk mig a csoki el nem olvad. A zselatint a leirása szerint hozzáadjuk. Poharakba töltjük és hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe tesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Boci muffin
Boci muffin

A tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük. Először a puha margarint, azután a sütőporral és a kakóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karamellás brownie
Karamellás brownie

A karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk egy edényben, hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a tejszínt, megvárjuk amíg újra felolvad majd félre húzzuk. A brownie alapjához a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Krémes Mari nénitöl
Krémes Mari nénitöl

8 dcl vizet és a cukor felét felforraljuk, a 2 dcl vízben elkeverjük a krémport és a vaniliás cukrot és beleüntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk