A tésztához:
30 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
26 dkg finomliszt
1,5 dkg kakaópor
A töltéshez:
20 dkg lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1-2 teáskanál kókuszreszelék
A vajat a porcukorral és kevés liszttel habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, a megmaradt lisztet, végül a kakaóport. Habzsákba töltjük a masszát, és 5 cm-es rudakat nyomunk sütőpapírral fedett tepsire. 160 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Azonnal puha, nem kell várakozni a töltés utáni puhulásra. Túl ne süssük, mert kemény lesz.
A kihűlt rudacskákat kettesével összeragasztjuk lekvárral (én meggy- és szilvalekvárral töltöttem).
Olvasztott csokiba mártottam, kókuszreszelékkel megszórtam
A tejszint a csokit a cukrot addig forraljuk mig a csoki el nem olvad. A zselatint a leirása szerint hozzáadjuk. Poharakba töltjük és hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverjük. Először a puha margarint, azután a sütőporral és a kakóval összeforgatott lisztet, végül a tejet adjuk hozzá. A kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk egy edényben, hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a tejszínt, megvárjuk amíg újra felolvad majd félre húzzuk. A brownie alapjához a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz8 dcl vizet és a cukor felét felforraljuk, a 2 dcl vízben elkeverjük a krémport és a vaniliás cukrot és beleüntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű