- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 evőkanál olaj
- 50 dkg gomba
- 1 bögre tejföl
- fél bögre liszt
- 1 bögre víz
- 1 húsleveskocka
- 1 csipet bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 nagy csipet só
◾️A gombát felszeleteljük.
◾️A hagymát megfonnyasztjuk olajon, rádobjuk a gombát és felöntjük a vízzel.
◾️Ezután hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük.
◾️Ha puha botmixerrel pürésítjük.
◾️A tejfölt a liszttel kikeverjük és leveshez adjuk.
Camembert sajt darabkákkal vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Pörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk a curryvel, sóval borssal 2. Rá a foghagyma 3. Fölengedjük a zöldségalaplével 4. Bele minden más (kivéve:rokfort) 3. Kb. 15-20p ig főz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd tegyük rá a kis kockákra vágott húst, egy kicsit pirítsuk meg és 0,5 l víz hozzáadásával kezdjük el párolni. Egy db MAGGI...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplevet feltesszük főni a gyömbérrel, a kaffir lime levéllel, és a csilivel. Közben elkészítjük a gombócot: a csirkemell filét felkockázzuk és a tojással, sóval, borssal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes