- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 100 g joghurt
- 20 g élesztő
- 200 ml langyos tej
- 2 kanál cukor
- 1 teáskanál só
- 40 g olaj
- 1 tojás
◾️Az alapanyagokat egybe öntjük egy dagasztógép üstjébe és kidagasztjuk.
◾️Duplájára kelesztjük majd a tésztát lemérjük és egyenlő darabokra osztjuk (ha nagyobb bucikat szeretnénk 4 darabra, ha kisebbeket 6 darabra osszuk).
◾️Gombócokat formálunk a bucikból és tepsire tesszük őket.
◾️Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Szezámot szórhatunk a bucik tetejére, miután lekentük tojással.
A hozzávalókat összekeverjük és szép fényes tésztát gyúrunk belőle. Konyharuhával letakarva 1 órát pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk és 14 egyenlő részre osztjuk. A darabo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő. 2. A lisztet keverőtálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső mód, légkeverés nélkül és a kuglóf formát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőben. Közepes méretű kev...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, tojást. tejet, olvasztott vajat, pici sót és az élesztőt. Tésztát gyúrunk belőle. 30 percet pihentetjük. 4 cipót formálunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű