menu

Családireceptkönyv.hu

Házi májkrém


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- szerecsendió
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 150 g vaj (fontos, hogy vaj legyen 😊)
+ 50 g vaj olvasztva a tetejére
- 2 jégkocka

Elkészítés:


◾️A hagymát felkockázzuk és 1 kanál vajon puhára pároljuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a májat is és pirítani kezdjük.
◾️Annyira pirítsuk meg, hogy azért még szaftos maradjon.
◾️Ezután befűszerezzük és hagyjuk picit hűlni.
◾️Egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi vajat és pár perc alatt simára, krémesre dolgozzuk.
◾️Mehet bele a jégkocka is (ez az extrán habos végeredmény miatt szükséges 😊).
◾️Egy kisebb tálba simítjuk a krémet és leöntjük az olvasztott vajjal.
◾️Kb. 2 órára hűtőben hagyjuk dermedni.

Házi májkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Májkrém
Májkrém

A margarint felmelegítjük egy lábasban. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát. Kb 15 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a májat...

Elkészítési idő: 30 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkés toast
Csirkés toast

A sült csirkét kisebb, körülbelül egyforma szeletekre vágjuk. A toast kenyereket a megszilárdult mártással (pecsenyelé) vékonyan megkenjük, ráhalmozzuk a húst, a reszelt sajtot, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás kapros fetás krém
Fokhagymás kapros fetás krém

A krémsajtot és a fetát botmixerrel krémesítjük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és addig keverjük, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tejfölt va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tonhalas szendvicskrém
Tonhalas szendvicskrém

Összekeverünk 1 doboz (8 dkg) aprított vagy darabolt konzervtonhalat, 20 dkg tejszínes krémsajtot és 1 ek finomra szelt kapribogyót. Megsózzuk és borsozzuk. Hagyhatjuk darabosan, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk