- 250 g túró
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 100 ml tejföl
- 50 g vaj vagy margarin
- só
- ½ mokkáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál pirospaprika
◾️A túrót a tejföllel krémesre keverjük, majd mehet bele a felaprított lila hagyma.
◾️A vajat vagy margarint felolvasztjuk, majd ha picit hűlt, a túróhoz adjuk.
◾️Ezután befűszerezzük és pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
◾️Ez a mennyiség kb. 5-6 főnek elegendő.
Elsőnek egy sóoldatot kell készítenünk, 8 százalékosat. Ez azt jelenti, hogy 1 liter vízhez 80 g sót kell adnunk, és jól feloldani benne. Annyi sóoldatra van szükség, hogy a pulyka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat összekeverem a vajjal és 1 kis citrom levével. ha kell, egy kicsit meg lehet sózni, Kenhető a pirítósra.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. 2.Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól. 3. Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a virslit, és a burgonyát héjában. Ha elkészültek, hámozzuk meg a burgonyát, és a virslivel együtt daráljuk le. A masszába reszeljünk 1 kávéskanálnyi vöröshagymát, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű