- 4 tojás
- 50 g 1:4 édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
- 1 csomag zero vanillin
- 2 evőkanál rum
- ½ Bio citrom reszelt héja
- csipet só
- ½ csomag sütőpor
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 100 g durvára vágott dió
◾️A tojásokat kettéválasztjuk.
◾️Az olvasztott, de nem forró margarint, az édesítőt, a zero vanillint, a sót, a citrom héját és a rumot kikeverjük.
◾️Mehet bele a tojások sárgája és azzal is keverjük még picit.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A liszteket a sütőporral átszitáljuk és a tojásfehérje habbal felváltva a tojássárgájás krémhez adjuk. (Vigyázzunk, a habot ne törjük össze.)
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és megszórjuk a dióval, mandulával.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt egy közepes méretű pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk a tésztából.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
A sütőt előmelegítem 180 °C-ra. A puha vajat a cukrokkal és egy pici sóval kihabosítom, majd beleütöm a tojásokat is és együtt tovább keverem. Hozzáadom még a joghurtot és a tej fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLegelőször is a meggyet lecsöpögtetjük. A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Kétfelé vesszük a tésztát, de az egyik kicsit nagyobb legyen. Kinyújtuk a nagyobbik tésztát. Vajazott, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a vizet, a pudingmixet és a tejet, amíg sima nem lesz, majd pihentessük a hűtőszekrényben legalább 4 órán át, de a legjobb, ha egy éjszakára bent hagyjuk. Verjük fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. --A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes