- 40 dkg liszt
-1 csipet só
-25 dkg margarin
-20 dkg tejföl
- 1 közepes üveg szilvalekvár
-1 ek porcukor a szóráshoz
---A lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal.
--A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni a tésztát.
--Lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
- A szélére egy sávban szilvalekvárt kanalazunk, és a tésztát elkezdjük feltekerni
--. Levágjuk a lekváros csíkot, és 5-6 cm-es rudakat vágunk belőle. A maradék tészta szélére ismét lekvárt kenünk, újra hajtjuk, levágjuk, feldaraboljuk.
- Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
-Az apró lekváros rudakat hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 20 percet sütjük. (Amikor épp csak színt kezd kapni a teteje, akkor jó.)
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Tegyél egy nagyobb tál aljára annyi piskótát amennyi kényelmesen elfér Főzd meg a pudingot előírás szerint. Öntsd rá a fele pudingot a lerakott piskótákra. Tedd rá a másod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk. A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat keverjük össze,majd mehet hozzá a vaj,tojás. Éjszakára hűtőben pihen.Vékonyra nyújtani, 1 cm nagyobbra, mint a forma. Az alját megszurkálni. 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtte való nap meleg kályha közelébe állítjuk a fánkhoz szükséges kellékeket. Másnap a lisztet melencébe (veidling) tesszük és az élesztőt egy kis cukros, langyos tejben előbb meg...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Nehéz