- 1 fej hagyma
- 2 fej fokhagyma
- 500 g darált hús
- só
- bors
- 500 ml paradicsomszósz (passata)
A besamel mártás hozzávalói:
- 50 g margarin
- 2 evőkanál liszt
- 250 ml tej
- só
- bors
- szerecsendió
A rétegezéshez:
- lasagne tészta (én a Barillát használom)
A tetejére:
- reszelt sajt
◾️A hagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst majd fehéredésig pirítjuk.
◾️Ezután felöntjük a paradicsomszósszal, fűszerezzük és néhány percet forraljuk még.
◾️A margarint felolvasztjuk majd a lisztet megpirítjuk rajta.
◾️A tejjel folyamatosan kevergetve felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a tűzre visszatéve besűrítjük.
◾️Ezután a húshoz adjuk és összekeverjük.
◾️Egy edény vagy tepsi (közepes méretű) aljára teszünk egy réteg tésztát, erre mehet a hús ⅓-a.
◾️Újra tészta majd hús és így folytatjuk.
◾️A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180°-ra előmelegített sütőben aranyszínűre pirítjuk a sajtot rajta.
◾️Én ha szeretném kicsit különlegesebbé tenni zöldségeket is adok hozzá (répát, borsót).
◾️Ha ti szeretitek az olasz fűszereket bátran tegyetek bele. Nálunk a párom nem kedveli őket, ezért marad ki.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le, majd tegyük félre. A húst, a felaprított hagymát és a felkarikázott paprikát közepes lángon, kevés olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvadás után 2-3 milliméter vékony téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a pizzakrémet, majd a sajt felét ráreszeljük. Szorosan föltekerjük a krémes, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben kifőzöm. 2. Az apróra vágott szalonnát és gépsonkát megpirítom. 3. A tejfölt spagetti krémmel összekeverem. 4.Egy jénai tálba teszek egy sor tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós, lobogó vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű