- 420 g teljes kiőrlésű liszt
- 180 g finomliszt
- 150 g tejföl
- 1 mokkáskanál cukor
- 45 g élesztő
- 2 tojás
- 250 g margarin
- 3 teáskanál só
A lekenéshez:
- 1 tojás
A díszítéshez:
- egész feketebors
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Az élesztőt a cukros tejfölben elkeverjük.
◾️A liszteket, a tojásokat, a margarint és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt is.
◾️Sima tésztát dagasztunk kézzel vagy géppel és 45 percet meleg helyen pihentetjük.
◾️Ezután kinyújtjuk a tésztát és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
◾️A maradék tésztából egy kisebb szaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, mint amennyi pogácsánk lett.
◾️A leeső részeket újra összegyúrva pedig még feleannyit, mint a pogácsák mennyisége.
◾️A pogácsák számával megegyező kisebb korongok közepére 1-1 lyukat készítünk (én hurkapálca tompa végével csináltam). Ezek lesznek a malackák orrai.
◾️A maradék kisebb korongokat keresztben átvágjuk. Ők lesznek a fülecskék.
◾️A pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük a tetejét és széleit pedig a felvert tojással lekenjük. Minden pogácsa közepére teszünk egy-egy orrot és széleire a füleket. Végül a borsból szemeket készítünk a malacoknak.
◾️Mégegyszer lekenjük a tojással és 180°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
A káposztát lereszelem, lesózom, állni hagyom. Majd levétől kinyomkodva kevés zsíron megdinsztelem, borssal ízesítem, hűlni hagyom. A begyúrt tésztát nagyon vékonyra kisodrom, rás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk. Félretesszük kihűlni, amikor ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat a vízzel összeturmixoljuk, elkezdjük sózni ízlés szerint, kóstoljátok közben, de egy picit sósabb legyen nyersen, mint szeretitek, mert sütés után az pont jó lesz! Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű