- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 75 g finomliszt
- 125 g margarin
- 1 tojás
- 90 g tejföl
- 0,25 ml tejszín
- 1 csipet cukor
- só ízlés szerint
- 12 g friss élesztő
A hajtogatás hozzávalói:
- 100 g margarin
- 25 g medvehagyma
A tetejére:
- 1 tojás
◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, lágy tésztát gyúrunk belőle.
◾️Egy éjszakára a hűtőbe tesszük (én most nem tettem hűtőbe éjszakára, csak simán kelesztettem letakarva, meleg helyen 1 órát).
◾️A hajtogatáshoz a puha margarint kikeverjük a felaprított medvehagymával.
◾️Ezután a tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a margarinnal és az alsó harmadát majd a felső harmadát is középre hajtjuk és jobbról-balról is behajtjuk.
◾️Letakarva 30 percet pihentetjük.
◾️Ezt megismételjük még kétszer (fontos, hogy mindig ugyanúgy hajtsuk a tésztát).
◾️Miután letelt a hajtogatási idő, ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk.
◾️Egy sütőpapíros tepsire tesszük őket majd megkenjük felvert tojással és megszórjuk sajttal.
◾️Végül nincs más dolgunk, mint 200°-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütni a pogácsákat.
A tepsit fagyos zsírral vastagon kikenjük, és hűtőszekrénybe tesszük. A szalonnát felkockázzuk, épp hogy üvegesre sütjük. A lisztet, kefirt, tojást, sót, egy deci szódavizet tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne kevés cukorral. Közben lereszeljük a sajtot, félreteszünk belőle kb. 10 dkg-ot a pogik tetejére. Az összes hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Felvert tojással megkenjük, megszórhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésnek zsíron lepirítottam 2 fej lila hagymát amit apróra vágtam. 25 dkg rétes liszt, 25 dkg finom liszt és 1 tk. sót összekevertem. Beleteszem az 1 tojást és 1,5 dl olajat,...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes