- kb. 10 db friss barack
- 2 csomag zero vanillin cukor
- őrölt fahéj
- 200 ml tej
- 50 ml víz
- 100 ml tejszín
- 100 ml édes fehérbor
■5-6 db barackot meghámozunk, összedarabolunk, leturmixolunk majd hozzáadjuk a tejet és a vizet.
■Ezután hozzáadjuk az édesítőt, vaníliacukrot, fahéjat és kiforraljuk.
■Ha forr hozzáadjuk a tejszínt és a bort és ezekkel is forraljuk picit. Kevergessük 2-3 percet majd vegyük le a tűzről.
■A maradék barackot meghámozzuk felaprítjuk és a leveshez adjuk.
Jól behűtve, tejszínhabbal, pirított mandulával tálaljuk.
1. Cukorból és a vízből szirupot főzünk, hagyjuk hűlni, közben kevergetjük. 2. Ha már szépen kihűlt, és kifehéredett, beletesszük szépen sorban a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk. 2. Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. 3. Felöntjük 1 liter ví...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat alaposan meg kell mosni. A héj alatti, sok fontos tápanyagot így megőrizzük, másrészt enyhén az is színez, illetve valamennyi sűrítő anyag is kifő belőle. Az almákat neg...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot. Közben a többi zöldséget is felkockázz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű