- 3 evőkanál olaj
- 500 g darált lapocka
- 125 g rizs
- 1 fej apróra vágott hagyma
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só
- ½ mokkáskanál bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál paprika
- 1 l víz
A paradicsommártás 🍅 hozzávalói:
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 250 ml víz
- 1 l paradicsomlé
- 7 evőkanál édesítő
◾️A hagymát az olajon megpirítjuk.
◾️Hozzáadjuk a rizst és még 1-2 percig pirítjuk.
◾️Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
◾️Az olajon egy nagyobb lábasban megpirítjuk a lisztet.
◾️Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a vizet majd a paradicsomlevet és visszatesszük főni.
◾️Hozzáadjuk az édesítőt. 2-3 percig forraljuk és kész.
◾️A liter vizet felforraljuk és a gombócokat beletesszük.
◾️Fedő alatt 25 percig főzzük.
◾️Utána a víz felét leöntjük és a paradicsommártást a gombócokra öntjük.
◾️Ezután még 25 percig főzzük és 1-2x átkeverjük.
Főtt burgonyával tálaljuk.
A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A tojást keményre főzzük. A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tejberizst, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a 2 dl tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű