menu

Családireceptkönyv.hu

Rizsfelfújt/Rizskoch


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 250 g rizs
- pici só
- 40 g vaj
- 750 ml tej
- 4 tojás
- 40 g 1:4 édesítő
- mazsola (ez elhagyható, ha nem szeretitek vagy ha cukorbetegséggel, IR-el küzdötök)

A gyümölcsöntet hozzávalói:
- 250 g fagyasztott erdei gyümölcs mix (de használhattok málnát, epret esetleg áfonyát is)
- ízlés szerint édesítőszer

Elkészítés:


◾️A rizst feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi, majd hozzáadjuk a vajat és a sót. Megvárjuk, amíg felszívja a vizet a rizs.
◾️Hozzáadjuk a tejet és puhára főzzük benne a rizst.
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A sárgáját az édesítőszerrel kikeverjük.
◾️A tojásfehérjét habbá verjük.
◾️A sárgájához adjuk a tejberizst.
◾️Óvatosan beleforgatjuk a habot is. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát is.
◾️Egy sütőformát vagy kisebb tepsit kivajazunk és lisztezünk majd beleöntjük a masszát.
◾️A sütőt 175°-ra előmelegítjük és 45 perc alatt megsütjük.
◾️Kicsit várjunk míg hűl és csak utána szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kínálhatjuk még málnaszörppel, lekvárral vagy vaníliasodóval is.

Rizsfelfújt/Rizskoch

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anni
Boci szelet
Boci szelet

-A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük. -A túrókrém hozzávalóit jól kikeverjük fakanállal és félretesszük. -A 4 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. -A tojás sá...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

Elkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával, az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes süti
Meggyes süti

A hozzávalókat összekeverem és kikent , vagy sütőpapiros tepsibe öntöm. A tetejére meggyet szórok.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandula
Mandula

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk